Boekhandel De Beukelaar

Veilige schuilplaats in groot gevaar

Auteur: Mijnders, ds. J.

de-veilige-schuilplaats-in-groot-gevaar
Omschrijving

Gods weldaden in oorlogstijd.

In dat kamp was de beruchte 'dodenkamer'. Denkende aan Gods belofte aan mij, meende ik dat ik daar nooit in zou komen. Maar Gods gedachten bleken hoger dan mijn gedachten. Een dag en een nacht moest ik in de dodenkamer doorbrengen. Wat denk je dan! En dan opnieuw Gods trouw te mogen ervaren met de woorden: 'Het is genoeg!' Wat een stille verwondering, als je dan levend uit die dodenkamer mag komen: ''t Is trouw al wat Hij ooit beval.' Dan zing je in een gevangenkamp!
Toen ds. Mijnders van verschillende kanten - vooral ook van jonge mensen - de vraag kreeg wat over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog te vertellen, moest hij daar wel over nadenken. 'Enerzijds zeiden ze vanbinnen: Moet je daar nu wéér over beginnen? Anderzijds staan die vijf jaren van overheersing als met een griffie getekend in de wanden van mijn hart. Wel in het bijzonder als het gaat over de geestelijke capitulatie die de Heere krachtdadig werkte in september 1942. De dag waarop de Heere mij staande hield op mijn zondeweg en sprak: Tot hiertoe en niet verder.'
In dit boek vertelt ds. Mijnders over zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog, deels in de vorm van meditaties. Het slothoofdstuk is een overdenking over de verwachting van de wederkomst van de Heere Jezus.
In deze uitgave is bijzondere aandacht gegeven aan de illustraties.

Gebonden, 128 pagina's. 

  • Status: In herdruk, maar nog 2 op voorraad
  • Auteur: Mijnders, ds. J.
  • Ean: 9789033130328
Aantal
  • € 14,50

Zoeken door Overig

205