Boekhandel De Beukelaar

Psalmen

Auteur: Douma, J.

psalmen
Omschrijving

Na zijn emeritering als hoogleraar ethiek aan de Theologische Universiteit te Kampen heeft dr. J. Douma zich toegelegd op intensieve bestudering van het Oude Testament. Na voltooiing van de reeks'Gaan in het spoor van het Oude Testament'heeft hij de Psalmen diepgaand bestudeerd.  

Het resultaat is een commentaar dat zich onderscheidt door een tekst die voor het ge├»nteresseerde gemeentelid goed leesbaar is, maar tegelijk wetenschappelijk verantwoord. Het eerste deel behandelt de Psalmen 1-41, die binnen het geheel van het Bijbelboek Psalmen een eenheid vormen. 

Dit nieuwe commentaar op de Psalmen put mede uit de rijke schat aan bestaande commentaren op de Psalmen, van middeleeuwse rabbijnse tot en met recente commentaren, en brengt uit deze schat oude en nieuwe dingen voort. Elke Psalm wordt eerst vers voor vers uitgelegd, waarna een centraal thema behandeld wordt. Vervolgens worden verbanden gelegd met het Nieuwe Testament en lijnen getrokken naarvandaag. In een slotparagraaf wordt verantwoording afgelegd van de exegese.

  • Status: Uitverkocht en niet meer te bestellen
  • Auteur: Douma, J.
  • Ean: 9789491583254
Prijs € 29,99

Zoeken door Bijbelverklaringen

286