Boekhandel De Beukelaar

Vertekend beeld

Auteur: Elliot, Elisabeth

vertekend-beeld
Omschrijving

Margareth, een 25 jaar oude zendeling, reist vol idealen naar het Andes gebergte in Ecuador om onder de Indianen te werken. Ze ziet aanvankelijk weinig vrucht op haar werk, maar stijgt in aanzien vanwege haar aandeel bij de geboorte van een baby in stuitligging.
Ze werkt daarnaast aan een vertaling van de Bijbel in de lokale taal. Maar dan vindt er een tragische gebeurtenis plaats waarin Margareth ook een aandeel heeft. Een gebeurtenis die haar beeld van zendingswerk, van haarzelf en vooral haar beeld van God ingrijpend verandert.

De rauwe werkelijkheid van het zendingsleven bleek niet overeen te komen met het ideaalbeeld dat veel Amerikaanse lezers hadden. Men kon zich niet voorstellen dat God een afloop zoals in dit boek zou toestaan. Maar Elisabeth schreef uit ervaring. Ze had als zendelinge heel wat teleurstellende ervaringen gehad. 'Tja, lieve mensen, dat doet Hij toch echt' reageerde ze dan.
Dit verhaal geeft niet alleen een realistisch beeld van zendingswerk, maar stel de lezer ook indringende vragen over het eigen Godsbeeld.

Elisabeth Elliot (1926-2015) was zendeling in Ecuador en later een geliefd spreker en schrijver. Haar eerste man, Jim Elliot, werd vermoord door de Indianen die hij met het Evangelie wilde bereiken. Haar levensdoel was om God te dienen én te volgen, langs begrepen én onbegrepen wegen.

Paperback, 252 pagina's. 

  • Status: Op voorraad
  • Auteur: Elliot, Elisabeth
  • Aantal paginas: 252
  • Ean: 9789493291126
Aantal
  • € 23,99

Zoeken door Waargebeurde verhalen

263