Boekhandel De Beukelaar

Vleugels van de dageraad

Auteur: Murray, Pura

vleugels-van-de-dageraad
Omschrijving

Jude Whetstone en Lyyndaya Kurtz zijn twee jonge Amish en verliefd... 

Maar het is het jaar 1917 en Jude is ook verliefd op die moderne uitvinding, het vliegtuig. Hoewel de Amish-gemeenschappen in Amerika de telefoon hebben verworpen en het bezit van een automobiel hebben verboden, hebebn ze nog geen beslissing genomen over het vliegen in wolken, zoals Jude dat zo graag doet in zijn 'Jenny' Curtiss JN-4. 

Als de Verenigde Staten deelnemen aan de oorlog, wordt er van de jonge Amerikaanse mannen verwacht dat ze dienst nemen in het leger. Maar Jude en de andere jonge Amish-mannen in de gemeenschap zijn mannen van vrede en vrijgesteld van de militaire dienstplicht. Niettemin gaat de vervolging van mensen, die de voorkeur geven aan vrede boven oorlog, van start. Er wordt verdacht gekeken naar met name de Amish, omdat Duitsland de vijand is en velen van de Amish Duits spreken. 

Als Jude en zijn vrienden gearresteerd worden en overgebracht naar een militaire basis, wordt Jude geconfronteerd met een beslissing, die het leven van zijn vrienden en misschien wel de hele gemeenschap kan redden - maar het gevolg is dat hij wordt gemeden door de mensen die hij liefheeft, waaronder zijn geliefde 'Lyyndy Lynndy Lou'. 

Is Jude's geloof bestand tegen oorlog, vervolging, onbegrip, de ban, zelfs als hij achter de linies van de vijand in Frankrijk wordt neergeschoten? En hoe zit het met het geloof van Lynndaya als ze zich aanmeldt als vrijwilligster, om de slachtoffers van de Spaanse griep te helpen, terwijl ze wacht op de terugkomst van Jude? Zal ze onder alle omstandigheden in hem blijven geloven? Kan ze haar familie en haar volk het hoofd bieden, door trouw te blijven aan Jude?

  • Status: Op voorraad
  • Auteur: Murray, Pura
  • Ean: 9789064511677
Aantal
  • € 8,95

Zoeken door Romans Thrillers - Opruiming

282