Boekhandel De Beukelaar

Omdat Hij het gedaan heeft

Auteur: Hooghwerff, B.

omdat-hij-het-gedaan-heeft
Omschrijving

Op 17 september 1986 werd ds. Van Aalst tot predikant bevestigd van de Gereformeerde Gemeente te Benthuizen. In 1992 vertrok hij naar Ridderkerk en in 2003 nam hij de herdersstaf op in Klaaswaal.  

Diverse scribenten geven in dit boek herinneringen weer aan onder meer het ambtelijk werk van ds. Van Aalst. Een mededocent, een oud-student en een student vertellen over zijn docentschap aan de Theologische School.  

Ruimschoots wordt aandacht besteed aan het voorgeslacht van ds. Van Aalst, afkomstig uit de Betuwe en omgeving. In de geslachten Van Aalst, Bogaard, Verweij en De Bruin heeft de Heere Zich niet onbetuigd gelaten.  

Dit boek bevat ook veel niet eerder gepubliceerd kerkhistorisch materiaal, waaronder brieven van predikanten en ouderlingen die in het verleden de Gereformeerde Gemeenten hebben gediend.
Omdat Hij het gedaan heeft. Die woorden uit Psalm 22 blijven over, ook na 25 jaar ambtsbediening. Dat sluit alle roem van de mens uit. Om alleen 'te melden 't heil van Zijn gerechtigheid, en grote daden.' 

  • Status: Uitverkocht en niet meer te bestellen
  • Auteur: Hooghwerff, B.
  • Ean: 9789033124297
Prijs € 6,50

Zoeken door Theologie - Opruiming

280