Boekhandel De Beukelaar

Terug naar de titanic

Auteur: Janssen, Judith

terug-naar-de-titanic
Omschrijving

Een historisch maar toch eigentijds jeugdboek
voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar 

Het moest wel een droom zijn!
Toen Jessie 's ochtends wakker werd, wist ze niet waar ze was. Het bed voelde anders. Normaal was haar dekbed zacht en donzig, maar nu voelde het zwaar en drukkend. Het rook anders, ze hoorde kinderstemmen in de verte en het leek of haar bed schommelde. Waarom was haar wekker niet gegaan? Was haar vader al naar zijn werk? Waar was ze? 

Jessie is een stoere meid van 11 jaar die van avontuur houdt. Maar een reis door de tijd staat niet op haar verlanglijstje...
Wanneer ze in haar tuin lekker een balletje aan het trappen is, gebeurt er iets onverklaarbaars. Voor ze het weet, zit Jessie op een gigantisch schip, in een andere tijd. Ze is op weg naar Amerika, samen met meer dan tweeduizend andere passagiers. Maar Jessie voelt zich alleen en wil maar een ding: terug naar huis, terug naar haar eigen tijd!
Tot ze een vriend vindt en ontdekt dat het schip ook z'n leuke kanten heeft. John neemt haar onder zijn hoede en Jessie maakt kennis met zijn vrienden, zijn wereld en zijn tijd. Bijna vergeet Jessie dat ze ergens anders thuis hoort. Maar dan wordt opnieuw de bladzijde van het geschiedenisboek omgeslagen. Terug in haar eigen tijd doet Jessie een afschuwelijke ontdekking over het schip waar ze op zat. Gaat het haar lukken om de ramp waar haar vrienden op af stevenen te voorkomen?
 


Judith Janssen (1969) studeerde ontwikkelingspsychologie in Nijmegen. Ze heeft gewerkt in de jeugdhulpverlening en schreef eerder de boeken Alleen voor meisjes en Alleen voor jongens, seksuele voorlichtingsboeken voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Ze is moeder van drie dochters. Terug naar de Titanic is haar eerste jeugdroman.

  • Status: Uitverkocht en niet meer te bestellen
  • Auteur: Janssen, Judith
  • Ean: 9789023992776
Prijs € 4,99

Zoeken door Kinderboeken - Opruiming

281