Boekhandel De Beukelaar

Hotse hiddes

Auteur: Aangium, S. van

hotse-hiddes
Omschrijving

'Er zijn boeken die elke Hollandse jongen moet hebben gelezen. De drie delen over Hotse Hiddes van Sibe van Aangium horen daar zeker bij.' 

Rudy Ligtenberg, Reformatorisch Dagblad, oktober 2003 

Friesland, 1567. Hotse Hiddes, een rebelse boerenjongen uit Anjum, houdt van Wietske, een jonge vrouw die als dienstbode op de statige boerderij De Prinsenhof werkt. Hoewel het boerenechtpaar streng rooms katholiek is, kiest Wietske in het geheim voor de 'ketterse leer'. een van de knechts, die in haar kamer een Bijbel vindt, geeft haar aan bij de kapelaan. Wietske wordt gevangengenomen. Haar staat een droevig lot te wachten, hoewel Hotse er alles aan doet om haar te bevrijden. Hotse is vervuld van wraakgevoelens. Hij wordt aanvoerder van een bende opstandelingen die probeert de vijand - Spanjaarden, monniken en priesters - te vuur en te zwaard te bestrijden. Dat daarbij ook onschuldigen het slachtoffer worden, deert de onverschillige Hotse niet. Hij is berucht in heel Friesland en omstreken.
Nadat Hotse ernstig gewond is geraakt, wordt hij verpleegd in het huis van de oude molenaar Wessel en zijn vrouw. Daar ontdekt Hotse wat de vreselijke gevolgen zijn van de wrede overvallen en plunderingen van zijn bende. Het is een heel andere Hotse die het molenaarshuisje verlaat om zich aan te melden bij het leger van Willem van Oranje. 

De twee bekendste series van deze meester-schrijver, Hotse Hiddes en De smokkelaars van de schans, worden door De Banier opnieuw uitgegeven. Dit is deel 1.

Aantal
  • € 4,99

Zoeken door Kinderboeken - Opruiming

281